We blijven HBZ!

In het proces van de fusie van de woningcorporaties Omnivera met Goed Wonen Zederik (GWZ) hebben de huurdersorganisaties nauw samen gewerkt. Huurdersraad Omnivera (HRO) en Huurders- en bewoners Belang Zederik (HBZ) trokken in goede harmonie samen op om een zienswijze op de fusie te maken. Die we daarna apart aanboden want wij waren immers nog steeds aparte organisaties.

Toen de fusie een feit was zijn we als huurdersorganisaties veel samen opgetrokken. Er waren best wat zaken die opgelost moesten worden:

 • HRO is een stichting, HBZ is een vereniging

  Gaan er een stichting vormen of een verenging? Met meerderheid van stemmen is voor een stichting gekozen.

 • De statuten moeten worden aangepast zonder nadelen voor de bestaande situaties.

  GWZ kent ‘Te woon”, Omnivera niet.

  HBZ kan zomaar eenzijdig geen statuten wijzigen, daarvoor is instemming van de leden nodig. De voorbereidingen voor de nieuwe statuten waren in een vergevorderd stadium.

 • Omdat HBZ een vereniging is moet deze worden ontbonden. Ook dit moest worden voorbereid, er zijn daarvoor 2 ledenvergaderingen nodig.
 • Waar gaan we vergaderen? HRO heeft een eigen ruimte in Hardinxveld-Giessendam. HBZ vergadert in de vergaderzaal van GWZ. Maar of dit zo kan blijven is niet bekend.
 • We spraken af dat de naam van de gefuseerde HRO en HBZ “Huurdersraad” zou blijven. Deze naam is universeel en ook bij eventuele verdere fusies van de woningcorporatie geeft dat geen problemen.
 • HBZ en HRO hebben ieder een eigen website en sociale media. Met ieder een eigen beleid en inzichten. Ook dat moest worden samengevoegd. GWZ heeft het contact opgezegd met de huidige website van HBZ dus we moesten wat anders. Dit is nu deze nieuwe website geworden.

  In eerste instantie zouden we de domeinnaam van HRO gaan gebruiken, maar er waren te veel verschillen van inzichten om er vooralsnog één website van te maken.

Omnivera was 2 maal zo groot als Goed Wonen Zederik. Dus zal ook de stem van HBZ kleiner zijn in de nieuwe huurdersraad. Kunnen wij de belangen van onze Zederikse inwoners nog wel goed verdedigen?

Na rijp beraad besloten de voorzitters Arie Stravers (HBZ) en Rien Stek (HRO) met hun bestuursleden om vooralsnog als aparte organisaties te blijven fungeren met respect voor elkaar en gebruik maken van elkaar’s expertises. Want die zijn er bij beide organisaties.

We gaan samen werken waar kan, want er zijn ook gemeenschappelijke onderwerpen. En voor onze lokale achterban blijven we zoals we zijn.

Wij hopen u op deze nieuwe website, die ook zeer toegankelijk is voor mobiele toestellen, te blijven informeren en natuurlijk ook via Facebook, Google+  en Twitter. En natuurlijk is persoonlijk contact met ons bestuur het belangrijkst. Help ons waar u kan zodat wij u weer van dienst kunnen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s