Nieuws

2,5 miljoen euro bespaard met energiedisplays

Goed en veilig wonen

Huurders besparen jaarlijks zo’n 2,5 miljoen euro energie en voorkomen 2.623 ton CO2-uitstoot dankzij de inzet van ruim 25.000 energiedisplays via het project Slimmer met je Energie.

Lees verder 2,5 miljoen euro bespaard met energiedisplays

Hugo de Jonge: ‘Een wijk zonder sociale woningbouw is niet compleet’

Renovatie, sloop-nieuwbouw en de Rotterdamwet zijn nodig voor een goede balans tussen “dragers en vrager” in kwetsbare wijken, zegt BZK-minister Hugo de Jonge. Maar ook rijkere buurgemeenten hebben een taak, vindt hij. Zij moeten meer sociale huur bouwen. “Volkshuisvesting is gemeenschappen bouwen. En een gemeenschap is pas compleet als íédereen er een plekje kan vinden.”

Lees verder Hugo de Jonge: ‘Een wijk zonder sociale woningbouw is niet compleet’

Huurdersraden: huurders als adviseur en waakhond

Fien Wonen heeft woningen in Hardinxveld-Giessendam en in Vijfheerenlanden (de dorpen van het voormalige Zederik}. In beide plaatsen zijn huurdersraden : Huurdersraad Hardin xveld-Giessendam (HRHG} en Huurders Belang Zederik (HBZ}. We hebben in onze eigen gemeente de beschikking over een ruimte om bijeen te komen.

Lees verder Huurdersraden: huurders als adviseur en waakhond

Fien Wonen lanceert initiatief voor senioren: Voorrangsregeling bij verhuizing naar geschikte woning

Persbericht Fien Wonen, 5 april 2024

In een tijd waarin verwacht wordt dat senioren langer zelfstandig wonen, biedt woningcorporatie Fien Wonen een nieuw initiatief. Met het oog op de groeiende behoefte aan geschikte woningen voor senioren, introduceert Fien Wonen een voorrangsregeling voor huurders van 55 jaar en ouder die een verhuiswens hebben naar een meer passende woning.

Lees verder Fien Wonen lanceert initiatief voor senioren: Voorrangsregeling bij verhuizing naar geschikte woning

Onderzoek wijst uit dat een energiedisplay werkt

Praktijkonderzoek bewijst dat de energiedisplay beter scoort dan de andere vormen van feedback of soorten energieverbruiksmanagers die op de markt zijn. Lees hier de samenvatting van de belangrijkste punten.

Lees verder Onderzoek wijst uit dat een energiedisplay werkt

Tijdelijk Noodfonds Energie is open voor aanvragen

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds helpt je om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijg je advies over het doen van de aanvraag.

Bron: https://www.noodfondsenergie.nl