Fien Wonen genomineerd voor Duurzaam Bouwen Award 2021

De genomineerden voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2021 zijn vandaag bekendgemaakt. De vakkundige jury selecteerde uit meer dan veertig inzendingen de kanshebbers binnen de categorieën meest duurzame project en meest duurzame organisatie. Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 1 juli werden de winnaars gepresenteerd en ook de publieksprijs gekozen. Helaas voor Fien Wonen won een andere deelnemer.

Dit is de promotievideo die onlangs is gemaakt op het dak van complex De Vijverhof in Meerkerk en de toekomstige bouwlocatie De Weide II in Meerkerk. Leo Smit van HBZ maakte de luchtopnamen met zijn drone.

De drie overgebleven kandidaten voor de Circulaire Ring, de meest duurzame organisatie, zijn woningcorporatie Fien Wonen, initiatief De Groene Grachten en Ecodorp Boekel.

Directeur-bestuurder Elisabeth ter Borg van Fien Wonen geeft aan: “Ik vind het erg leuk dat FSC houtbouw ons heeft voorgedragen en wij uiteindelijk genomineerd zijn in de top 3. Betekenis geven aan duurzaamheid wordt namelijk steeds belangrijker. Toch zijn onze belangrijkste doelen het betaalbaar houden van woningen en uiteraard er samen voor zorgen dat er voldoende woningen beschikbaar zijn. We werken momenteel hard aan onze plannen voor bio-based woningen. Hiermee zorgen we voor fijne, duurzame maar ook betaalbare woningen. Ook onze bestaande woningen geven we geregeld een update. Denk aan isolatie, zonnepanelen of bijvoorbeeld een groen dak. De energielasten van huurders gaan hierdoor omlaag en het milieu is er enorm bij gebaat. Een win-win situatie dus!”

HBZ ondersteunt de groene investeringen van Fien Wonen van harte. Zeker zolang deze investeringen de huurder geen extra huurverhoging oplevert. Soms hoeft dat ook niet. Het dank van complex De Vijverhof in Meerkerk was een aan opknapbeurt toe en na slim rekenen bleek er geen/nauwelijks prijsverschil tussen een conventioneel dak en een groen dak dat bedekt is met sedum.

Ook in Hardinxveld-Giessendam is Fien Wonen duurzaam bezig, zie deze video:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s