Brede steun ‘Funda voor huursector’

Zeven op de tien deelnemers aan het Woonbondledenpanel vinden dat er een landelijke zoeksite moet komen voor sociale huurwoningen, zoals Funda al jaren is voor de koopsector.

In totaal deden 297 persoonlijke Woonbondleden mee aan dit panelonderzoek naar woonruimteverdeling. Van deze panelleden staat 61 procent ingeschreven voor een sociale huurwoning. Van hen is 71 procent actief op zoek. Ongeveer twee derde huurt van een woningcorporatie en een derde van een particuliere of commerciële verhuurder. 70 Procent van de deelnemers is voor een landelijke zoeksite, 10 procent tegen en 20 procent geeft aan het niet te weten. Een landelijk woonruimteverdeelsysteem is een van de ideeën in het Plan voor de Volkshuisvesting dat de Woonbond samen met een aantal bondgenoten aan het maken is. In het najaar wordt dit plan officieel gepresenteerd. Het concept staat op http://www.woonbond.nl/publicatie/planvolkshuisvesting.

Verhuizen naar andere regio
Bijna de helft (47 procent) zoekt in zijn of De panelleden die niet buiten de eigen regio willen verhuizen zijn het minst positief (58 procent) over een landelijke zoeksite. We hebben ook gevraagd wanneer verhuizen naar een andere regio aantrekkelijker zou worden. 135 panelleden geven aan dat dit aantrekkelijker zou worden als ze voor familie of vrienden niet aan de huidige regio gebonden waren. Voor 126 panelleden zou dat het
geval zijn als hun huidige inschrijfduur ook buiten hun regio zou gelden, voor 120 als ze beter op de hoogte zouden zijn van het aanbod in andere regio’s en voor 75 als ze niet opnieuw inschrijf- en verlengingskosten hoeven te betalen.

Bron: Woonbond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s