Advies woonregio Vijfheerenlanden getekend

Vanavond (13-12-12017) is er weer een belangrijk document ondertekend door HBZ-voorzitter Leo Smit: het advies voor de keuze van een woningmarktregio voor de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Dit advies is het belangrijkste advies voor de huurders sinds jaren. Aan de voorbereiding van dit advies is door het voltallige bestuur een aantal avonden vergaderd en hebben we ons terdege laten voorlichten.

In een eerder artikel is uitgelegd wat woningmarktregio’s zijn.

HBZ trekt hier samen op met de huurdersorganisaties uit Leerdam en Vianen. Dit doen wij in de werkgroep Vijfheerenhuurders. Er is ook een aparte website voor deze werkgroep.

In het advies, dat binnenkort openbaar wordt, zijn zowel de woningcorporaties als de huurdersorganisaties het niet geheel eens geworden. Er is wel een groot gemeenschappelijk deel in dit advies, maar Leerdam en Zederik wil graag bij de woningmarktregio Woongaard blijven en Vianen kiest voor hun huidige woningmarktregio U16.

Zodra het advies is aangeboden aan de wethouders van Leerdam, Zederik en Vianen die over een jaar de gemeente Vijfheerenlanden gaan vormen volgt meer informatie.

Gepubliceerd door

Leo Smit

Ik ben geboren in Jutphaas en woon nu samen met mijn vrouw Hetty in Ameide. Wij gaan graag met de caravan op pad en fietsen wat rond. Mijn achtergrond is elektrotechnisch. Sinds 1997 ben ik zelfstandig ondernemer. Formeel ben ik pensioenado maar ik ga nog rustig door. Daarnaast ben ik maatschappelijk betrokken en actief voor Huurders Belang Zederik, het gehandicaptenplatform Vijfheerenlanden, de Seniorenvereniging De Lekstreek en de stichting Care Foundation The Gambia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s