Nieuwe prestatieafspraken gemeente Zederik, Huurders- en bewoners Belang Zederik en Omnivera GWZ

hand-853188_1280Vorige week ondertekenden wethouder Goof Bos, Arie Stravers, voorzitter van Huurders- en bewoners Belang Zederik, en Elisabeth ter Borg, directeur-bestuurder van Omnivera GWZ, de Prestatieafspraken 2017-2021.

Hierin staat beschreven hoe de partijen gezamenlijk zorgen voor voldoende betaalbare sociale huurwoningen in Zederik. Het document bevat concrete afspraken waar de drie partijen dit jaar aan gaan werken. Daarnaast bevat het een globale beschrijving van de onderwerpen en activiteiten voor de volgende jaren.

In 2017 wordt o.a. een klantenpanel met 80-plussers gehouden over Wonen en Zorg. Het tweejarig project Buurtbemiddeling en het tweejarig project Schuldhulpmaatje worden eind dit jaar geëvalueerd. Er zijn ook afspraken gemaakt over het onderhoudsbudget van Omnivera GWZ bij verduurzaming. Dit zijn projecten zoals na-isolatie van sociale huurwoningen en het plaatsen van zonnepanelen vanaf 2017.

In de Woningwet is vastgelegd dat gemeente, woningcorporatie en huurdersorganisatie jaarlijks prestatieafspraken maken. Ieder jaar maken de partijen de balans op, dit vormt vervolgens de aanzet voor nieuwe prestatieafspraken.

Bron: Het Kontakt, 02-02-2017

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s