Huurder kan inkomensverklaring nu ook online aanvragen

Aedes, 10-01-2017

Aspirant-huurders kunnen de inkomensverklaring die zij nodig hebben voor de toewijzing van een sociale huurwoning digitaal opvragen via de website van de Belastingdienst. Voor verhuurmedewerkers van corporaties is het belangrijk om te weten dat deze digitale versie van de inkomensverklaring er anders uitziet dan de verklaring via de BelastingTelefoon.

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, is een verklaring geregistreerd inkomen nodig. Deze inkomensverklaring konden huurders eerder alleen via de BelastingTelefoon van de Belastingdienst opvragen. Sinds begin 2017 is het ook mogelijk om deze online aan te vragen via Mijn Belastingdienst. Voordeel hiervan is dat de inkomensverklaring direct uit te printen is.

Verschillen inkomensverklaringen
Corporaties kunnen deze digitale inkomensverklaring accepteren als waarborg van het inkomen van de huurder; dat is afgesproken met het ministerie van BZK. Het ministerie heeft de beroepsvereniging van accountants hierover op de hoogte gesteld. De digitale verklaring ziet er anders uit dan de verklaring die wordt verstrekt via de BelastingTelefoon. Download hieronder voorbeelden van beide inkomensverklaringen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s