Nieuws vanuit uw huurdersorganisatie

De vereniging Huurders- en bewoners Belang Zederik (HBZ) behartigt als zelfstandige organisatie uw belangen en informeren en adviseren de corporatie gevraagd en ongevraagd over beleidszaken. Dit doen wij samen met onze zusterorganisatie Stichting Huurdersraad Omnivera (HRO) uit Hardinxveld-Giessendam.

Laten we om te beginnen het fenomeen ‘huren‘ eens onder de loep nemen. Wij zijn er natuurlijk voor de huurders. Hun belangen proberen wij in de overleggen met diverse instanties zo goed mogelijk te behartigen. Ook overleg met de gemeente en gemeenteraadsleden behoort tot onze taken.

Bij diverse instanties, die beslissingen nemen over de sociale huisvesting, ontbreekt soms de kennis over de Woningwet. We vragen de gemeenteraden bijvoorbeeld naar de bijdrage die de gemeente kan leveren in de huisvesting van mensen met een minimum inkomen of een bijstandsuitkering. Ook vragen we gemeenten wat zij kunnen doen voor de mensen met een inkomen tussen de €34.000,- en €43.000, -. Een groep die veelal tussen wal en schip dreigt te raken.

We zetten ons in om de belangen van de huurders onder de aandacht te brengen en samen met de corporatie maken we hierover prestatieafspraken met zowel de gemeente Hardinxveld-Giessendam (HRO), als de gemeente Zederik (HBZ). Daarnaast adviseren we over de huuraanpassing per 1 juli 2016. We adviseren een minimale huurstijging en gaan ook in gesprek over de mogelijkheden die er zijn voor huurders die te maken krijgen met een inkomensterugval. We kijken naar mogelijkheden binnen de wet en bespreken de mogelijkheden dit op te nemen in het beleid van Omnivera GWZ. Hierin vragen we onder meer aandacht voor een sterk gedifferentieerd huurbeleid.

Doet u mee?

Door de uitbreiding van taken zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen. Mensen die bereid zijn wat vrije tijd te steken in en mee willen denken over onder andere het huurdersbeleid. Wilt u hierover informatie dan u kunt ons, behalve op deze website, ook hier vinden:

Natuurlijk kunt u ons ook persoonlijk benaderen. Ook als u andere vragen heeft.

(bron: Magazine Omnivera GWZ, april 2016, bewerkt door Leo Smit)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s