Omnivera GWZ tekent prestatieafspraken met huurders en gemeenten

Persbericht
14-06-2016

HARDINXVELD-GIESSENDAM/ZEDERIK

Samen met beide huurdersorganisaties heeft Omnivera GWZ de prestatieafspraken 2016-2020 getekend met de gemeenten Zederik en Hardinxveld-Giessendam. Met huurders en gemeenten is een aantal onderwerpen besproken en zijn afspraken gemaakt,  zoals bijvoorbeeld over het huurbeleid, de volkshuisvestelijke opgave, speciale doelgroepen en duurzaamheid.

Elk jaar tot 2020, doet Omnivera GWZ binnen de kaders van deze prestatieafspraken een bod aan haar huurders en de gemeenten Hardinxveld-Giessendam en Zederik. Het bod voor 2017 zijn huurders en gemeenten nu aan het overwegen. De bedoeling is om in september tot overeenstemming te komen. Rien Stek, voorzitter van de Huurdersraad Omnivera: “Het is een goed vertrekpunt voor alle partijen om tot een optimale samenwerking te komen. De besluitvorming wordt zo democratischer. Ik vind het prettig dat wij daarbij betrokken worden. Er wordt naar ons geluisterd, we kunnen zo onze punten inbrengen.”

Zo worden de huren tot 2020 met inflatie en maximaal 1 procent verhoogd. Voor specifieke doelgroepen als senioren en statushouders worden extra maatregelen genomen, zoals campagnes of reserveringen van geld voor aanpassingen door zowel de gemeenten als Omnivera GWZ. Ook worden de woonlasten van huurders beperkt door isolatiemaatregelen zonder dat daar een huurverhoging tegenover staat. De ambitie is verder om in 2020 in Zederik ruim 800 woningen van zonnepanelen te hebben voorzien. In Hardinxveld-Giessendam is de lat gelegd op 1000 woningen.

In het bod voor 2017 aan beide gemeenten en de huurders is onder meer voorgesteld om partijen een adviserende rol te geven bij het opstellen van het ondernemersplan van Omnivera GWZ. Omnivera GWZ wil in beide gemeenten bij 160 woningen isolatiemaatregelen treffen. Ook is de planning om in Hardinxveld-Giessendam op 275 woningen zonnepanelen te plaatsen en in Zederik op 200 woningen.

Arie Stravers, voorzitter van Huurders en bewoners Belang Zederik: “Ik vind het belangrijkste dat er genoeg goedkope woningen blijven. Dat er als eerste isolatiemaatregelen worden genomen in de zogenaamde goedkope woningen die nu nog relatief hoge woonlasten hebben, omdat ze teveel energie gebruiken. Die woonlasten moeten omlaag. Daarom is het ook belangrijk om te investeren in zonnepanelen. Met de prestatieafspraken en het bod is het begin gemaakt.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s