Lintje voor Rien Stek

Fien Wonen heeft woningen in Hardinxveld-Giessendam en Vijfheerenlanden. Rien Stek is de bestuursvoorzitter van de Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam (HRHG) en hij heeft vandaag een lintje ontvangen. Rien is nu Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Rien is met een smoes naar het gemeentehuis gelokt en had het pas door toen hij op de drempel van de raadszaal stond. Complimenten voor zijn familie!

Ria Stek, de echtgenote van Rien, mag het lintje opspelden. Rien is er beduusd van….

behalve dat Rien ruim 30 jaar betrokken is bij de HRHG, de laatste 20 jaar als voorzitter, is Rien al bijna een halve eeuw betrokken bij aquariumvereniging Ticto.

Rien is soms en luis in de pels van gemeente Hardinxveld-Giessendam. Met name het feit dat deze gemeente er voor kiest om nauwelijks sociale huurwoningen te bouwen stoort hem zeer. Waar andere gemeenten vaak 30% sociaal bouwen, gebeurt er in Hardinxveld-Giessendam heel weinig. De HRHG is daar een roepende in de woestijn.

Ook Fien Wonen kent hem als een betrokken bestuurder met een ijzersterk geheugen. Als Rien ten strijde trekt gaat dat vaak niet zachtzinnig, zeker als hij het idee krijgt dat het niet goed gaat.

Na de plechtigheden op het gemeentehuis werd Rien in het naastgelegen pand van Fien Wonen ontvangen. Ook daar waren lovende woorden. Naaste familieleden die in het buitenland verbleven konden via een videoverbinding toch min of meer aanwezig zijn.

Rien werd toegesproken door Mark van der Linden die de met vakantie zijnde directeur-bestuurder Elisabeth ter Borg verving.

Daarna sprak Joop Kuipers, secretaris HRHG, mooie woorden voor Rien.

Zowel HBZ als HRHG kraken soms harde noten met Fien Wonen. Dat is nu eenmaal de taak van een huurdersorganisatie: opkomen voor de huurders. Het was Fien Wonen die het initiatief nam voor het lintje. Daar spreekt dan weer de waardering uit voor het vele werk dat de huurdersorganisaties verrichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s