Verhuizen via uw puntprijs

Er zijn veel huurders die in de loop der jaren niet meer in de juiste woning zitten. De kinderen zijn de deur uit en u bent samen of alleen overgebleven. U woont in een eengezinswoning met te veel slaapkamers, een grote zolder en een tuin die eigenlijk ook niet meer gemakkelijk te onderhouden is. Zeker als er ook nog lichamelijke ongemakken zijn ontstaan.

Dan is het te overwegen om uw woning te verwisselen voor een geschiktere woning: een kleinere woning of een appartement. Maar als u reeds vele jaren in de woning zit kan het zijn dat u een gunstige huurprijs heeft. En dan is de overstap naar een kleine woning vaak onvoordelig omdat deze voor de actuele huurprijs wordt verhuurt.

Samen met Fien Wonen is HBZ reeds vele jaren bezig om naar een passende oplossing te zoeken. Uw huidige woning kan dan door een gezin worden betrokken dat om een goede woning verlegen zit. En u krijgt een woning die nu beter bij u past. De oplossing kan zijn: verhuizen met behoud van uw puntprijs (dit is nog geen beleid).

Puntprijs

U kunt u uw puntprijs bepalen? Daarvoor heeft uw toegang nodig tot uw account op de website van Fien Wonen. Als dat niet lukt kunt u deze ook opvragen bij Fien Wonen.

Website_Fien_Wonen__2019__Menu

Op de website van Fien Wonen ziet u rechts bovenaan [Inloggen]. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in. Als dat is gebeurt staat de naam van de hoofdhuurder recht boven. En ziet u eventuele meldingen met berichten en een aantal menu-items.

Klik rechts bovenin het scherm op de rode icoon naast uw naam en kies voor [Mijn gegevens]. U ziet dan uw gegevens en u kunt een aantal contactgegevens aanpassen als u dat wenst. Zorg dat deze actueel blijven!

Bij [Woningwaardering] kunt u de opbouw van uw huurpunten zien. Deze punten zijn bepalend voor de hoogte van uw huur. Noteer uw huurpunten. Deze staan onderaan de tabel.

Bij [Huurprijsopbouw] ziet u of u servicekosten betaalt en of er kosten voor een onderhoudsabonnement worden afgeschreven. Noteer de netto huurprijs. Zonder servicekosten en andere kosten.

Voorbeeld:
Uw netto huurprijs is €663,69 en u heeft 205 punten.
Dan is uw netto puntprijs: €3,24.

U kunt naar een andere woning verhuizen met bijvoorbeeld 160 punten.
Dan wordt uw netto huur: 160 x €3,24 = €518,40
Het kan zijn dat Fien Wonen besluit dat dit uw aanvangshuur is en dat u via een regeling van huurgewenning van enige jaren naar de gangbare huur van deze woning gaat.

HBZ wil ook de verhuiskosten met Fien Wonen bespreken, zeker voor degenen die deze kosten niet redelijkerwijs kunnen betalen.

Handjes

Niet iedereen kan (meer) zelfstandig verhuizen. Niet iedereen heeft kinderen, familie of vrienden die u kunnen helpen. Soms zijn juist deze praktische zaken een reden dat u liever in die grote woning blijft zitten en de ontstane ongemakken accepteert.

HBZ probeert voor deze huurder ‘handjes’ te organiseren: mensen die u helpen en de handen uit de mouwen steken. Die helpen met de verhuizing en uw lampen en apparaten weer aansluiten. Wij voeren jaarlijks met de gemeente onderhandelingen over de prestatieafspraken. Hier komt ook de mogelijke rol van de gemeente aan bod. Wellicht kan u via de WMO of en andere instantie tijdelijk assistentie krijgen.

Wat vindt u hier van?

Zou u overwegen om daar een passender woning, het liefst in uw eigen buurt, te verhuizen als er mogelijkheden zijn zoals hierboven zijn omschreven?

Laat ons dat weten. U kunt ons bereiken via met menu links: [Bestuur]. Als u ons laat weten wat u wenst kunnen wij het voor u aankaarten bij Fien Wonen. Hoe meer reacties we krijgen, hoe beter!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s