E-mailfobisch?

PsychfobischVeel mensen willen of durven hun e-mailadres niet af te geven. Dat kan met privacy te maken hebben. Maar ook omdat er angst is voor hackers die op uw gegevens uit zijn.

HBZ en Fien Wonen vragen soms om uw e-mailadres zodat we u goedkoop en snel kunnen bereiken.

HBZ geeft regelmatig een nieuwsbrief uit waarmee we u snel informeren en kunnen uitnodigen voor de jaarlijkse ledenvergadering. De nieuwsbrieven worden verzonden via een beveiligd systeem dat uitsluitend via e-mail werkt.

Fien Wonen geeft regelmatig een bewonersblad uit dat bij voorkeur ook digitaal wordt verzonden om daarmee een enorme kostenbesparing te behalen. Dit is indirect geld van de huurders. Ook dit werkt alleen via e-mail. Ook als u de energieopbrengst wilt volgen van uw zonnepanelen is een e-mailadres nodig. Ook Fien Wonen heeft overigens een goede digitale beveiliging.

Om uw privacy te beschermen is 25-05-2018 is de AVG van kracht. Zowel HBZ als Fien Wonen gaan heel behoedzaam met uw gegevens om. Ook wij zijn niet blij dat onze gegevens te grabbel worden gegooid.

Er is een handige manier om uzelf extra te beschermen: maak een extra e-mailadres aan. Dat kan gratis via bijvoorbeeld Hotmail (Outlook) of Gmail. Zelf heb ik dat al jaren. Een e-mailadres met meer één contactpersoon: ikzelf. Waar ik de minimale gegevens heb ik gevoerd: mijn naam en e-mailadres. Hackers hebben hier niets aan. Ik gebruik dat adres voor de sociale media, zoals Facebook, Instagram en Twitter en voor reclames van bedrijven en voor veel nieuwsbrieven. Mijn standaard e-mailadres gebruik ik alleen als ik een bedrijf of persoon vertrouw (zoals HBZ en Fien Wonen). Natuurlijk moet u ook dit e-mailadres wel regelmatig checken, maar dat kan automatisch, samen met de andere e-mail.

Als u vragen hebt of er niet uit komt: HBZ en ook Fien Wonen helpen u graag.

Leo Smit
bestuursvoorzitter HBZ

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s