Persbericht – Prestatieafspraken 2019-2013

Persbericht, 12 december 2018

Prestatieafspraken tussen gemeente Zederik, Huurders- en bewoners Belang Zederik en Fien Wonen voor 2019 – 2023

Wethouder Maks van Middelkoop van de gemeente Zederik, bestuursvoorzitter Leo Smit van Huurders- en bewoners Belang Zederik (HBZ) en directeur-bestuurder Elisabeth ter Borg van Fien Wonen ondertekenden vandaag de Prestatieafspraken 2019 – 2023.

2018-12-12_003__Ondertekening_prestatieafspraken_Zederik

Met de huurdersorganisatie en de gemeente maakte Fien Wonen concrete afspraken waar de drie partijen in 2019 gaan werken en werden globale afspraken gemaakt voor de activiteiten tot 2023.

Omdat op 1 januari 2019 de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden ontstaat, heeft de gemeente Vijfheerenlanden i.o. voor de prestatieafspraken een uitvraag gedaan aan de drie woningcorporaties die in de gemeente werkzaam zijn, waaronder Fien Wonen. Deze uitvraag is gedaan rondom de volgende thema’s: beschikbaarheid en betaalbaarheid, specifieke doelgroepen, projecten en flexibiliteit, kwaliteit en duurzaamheid, leefbaarheid en financiën. Aan de hand van deze uitvraag heeft Fien Wonen vervolgens een voorstel (bod) uitgebracht en zijn op basis daarvan prestatieafspraken tussen de gemeente, HBZ en de corporatie gemaakt.

In het kader van duurzaamheid en betaalbaarheid, startte Fien Wonen in 2018 met het leggen van zonnepanelen op diverse huurwoningen. Hiervoor brengt de corporatie geen huurverhoging in rekening bij zittende huurders. De besparing op energieverbruik komt daardoor volledig ten goede aan de huurder. Het streven is om eind 2022 op minstens 800 woningen in Zederik zonnepanelen te hebben geplaatst. Naast het aanbrengen van zonnepanelen worden, in het kader van duurzaamheid, aanvullende installatietechnische mogelijkheden onderzocht.

Gezamenlijke afspraken
Jaarlijks doet Fien Wonen een voorstel (bod) aan de huurdersorganisatie en de gemeente over haar plannen en ambities. Dit voorstel bespreken de drie partijen met elkaar en zetten het gezamenlijk om naar concrete afspraken.

2018-12-12_017__Ondertekening_prestatieafspraken_Zederik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s