Ophef over de keuze van een woningmarktregio in het Vijfheerenlanden-Beraad

Dinsdagavond 11 april jl. stelde Arie de Groot (D66 Vijfheerenlanden) tijdens de rondvraag bij het Vijfheerenlanden-Beraad in het stadhuis van Vianen een aantal over de keuze van een woningmarktregio voor de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Later sloten andere politieke partijen zich daarbij aan en stelden vervolgvragen.

36C057D0-7F26-49D9-8E22-8B1971FA94A9.jpeg

De toonzetting, het blijkbaar reeds vooringenomen standpunt en het niet juist of volledig beantwoorden van de vragen door portefeuillehouder André Landwehr verontrusten ons. Via de hyperlink kunt u dit deel van het debat terug luisteren en ook downloaden: https://hbz.stackstorage.com/s/v4atJ0eh2JkXfs8

Wij betwijfelen zeer of deze VVD-wethouder uit Vianen mede namen de andere twee wethouders uit Leerdam en Zederik sprak. HBZ gaat met de politieke partijen in gesprek om alle facetten toe te lichten. Wij willen graag in alle fracties een presentatie verzorgen.

Er is een groot verschil tussen U10 (het samenwerkingsverband tussen een aantal Utrechtse gemeenten) en U16 (de Utrechtse woningmarktregio). Dhr. Landwehr verwarde de U10 en U16 (bewust?) regelmatig.

Wij hopen dat de huurders goed gehoord zullen worden. Dit is nu ook weer toegezegd. Wij hebben immers een wettelijke status!

Wij vrezen dat bij een verkeerde keuze de sociale woningbouw in Vijfheerenlanden sterk in gevaar komt omdat er dan weinig investeringsvermogen overblijft en de wachttijd op een woning voor Leerdam en Zederik vele jaren gaat worden.

Waar je niemand over hoort is het woonruimteverdeelsysteem. Via dat systeem schrijven woningzoekenden zich in voor een huurwoning. Deze systemen zijn “Woningnet” voor U16 en “Woongaard” voor Woongaard. Hier kan je afspraken maken voor huurders die zich in Woongaard gaan vallen en naar U16 (Nieuwegein, Utrecht, etc) willen vestigen. Waarmee een aantal knelpunten voor met name de huurders in Vianen kunnen worden opgelost.

Bezint voor je begint!! Wij informeren u graag. 

(bron krantenartikel: AD, 13-04-2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s