Vijfheerenhuurders en woningmarktregio’s

De Vijheerenhuurders worden gevormd door de huurdersorganisaties uit Leerdam, Vianen en Zederik.

We kwamen 19-09-2017 voor de tweede keer bij elkaar in Lexmond met als hoofdonderwerp woningmarktregio- en woonruimteverdeling. Daar werd door afgevaardigde dames van de 3 corporaties een uitgebreide en informatieve presentatie gegeven en hadden we nadien nog een overleg over deze lastige materie.

Daarna gingen de drie huurdersorganisaties aan de slag met hun eigen bestuur, eventuele deelraden en hun achterban om zich deze ingewikkelde en ingrijpende materie eigen te maken en een oordeel te vormen.

De volgende bijeenkomst was 24-10-2017 in Lexmond. Er was in de weken daarvoor hard gewerkt om een document op te stellen als zienswijze en voor een eventueel advies naar de corporatie als daarom wordt gevraagd. Er zijn nu 2 woningmarktregio’s U16 en Woongaard en dat mag niet als de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden wordt gevormd. Er zal (door de minister) een keuze gemaakt moeten worden. De huurders uit Vianen hechten er zeer aan om bij U16 te blijven en de huurders uit Leerdam en Zederik kiezen voor Woongaard. Maar we weten nu wel goed van elkaar wat de voordelen en nadelen van een keuze kunnen zijn zodat we als huurdersorganisatie juist onze leden kunnen informeren en eventueel de corporatie kunnen adviseren.

Wij hebben als HBZ hetzelfde advies als de huurdersorganisatie uit Leerdam: we willen bij Woongaard blijven. De huurders uit Vianen kiezen voor U16. Zie dit nieuwsitem. Ons advies aan de corporatie Ominivera GWZ leest u hier. Dit advies wordt opgenomen in het advies dat de corporaties uitbrengen naar de wethouders van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Daarna is de politiek aan zet waarbij wij juist nu graag gesprekspartner willen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s