GWZ en Omnivera

Zoals in Woonbrief 2014-06 is gepubliceerd is Goed Wonen Zederik (GWZ) in gesprek met Omnivera uit Hardinxveld-Giessendam om samenwerking of fusie te bespreken. Er is inmiddels een intentieverklaring getekend. Er zijn ook een besprekingen met een aantal andere corporaties geweest, maar op dit moment blijkt GWZ de meeste raakvlakken te hebben met Omnivera.

Tijdens het periodiek overleg hat Huurders- en bewoners Belang Zederik (HBZ) regelmatig heeft met GWZ worden wij regelmatig geïnformeerd over de huidige status van de besprekingen. Deze gaan nu in een versnelling komen en men wil de komende maanden ‘spijkers’met koppen slaan’. En dan volgt de keuze tussen samenwerking en fusie waarbij fusie tot een zeer reéle mogelijkheid mag worden beschouwd.

De meerwaarde van een samenwerking met Omnivera is vastgelegd in een document met de volgende hoofdonderwerpen:

  1. Maatschappelijke ontwikkelingen
  2. Gevolgen van deze maatschappelijke ontwikkelingen voor de wooncorporaties
  3. Heroriëntatie en anticiperen
  4. Samenwerking of fusie
  5. Afweging
  6. Meerwaarde voor (toekomstige) huurders, medewerkers, dorpskernen organisatie

Er is een werkschema met een tijdspad opgesteld waarbinnen dit proces moet gaan verlopen en men wil nog dit jaar veel geregeld hebben. Ook wordt de gemeentelijke politiek betrokken en moet het Ministerie de goedkeuring verlenen.

Ook Omnivera heeft een huurdersbelangen stichting: Huurdersraad Omnivera. Wij gaan snel met deze huurdersraad in gesprek om nader kennis te maken en samenwerking te bezien en misschien tot een gemeenschappelijk standpunt te komen.

Goed Wonen Zederik zal u regelmatig informeren maar ook wij zijn benieuwd naar uw mening. Wij zijn uw vertegenwoordigers! U kunt uit eerste hand worden geïnformeerd tijdens onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering die wij dinsdagavond 18 november 2014 houden in De Linde te Meerkerk.

Interim directeurbestuurder dhr. Jos van Wijk van GWZ en directeurbestuurder dhr. Benno Gruijters van Omnivera komen uitleg geven en zullen uw vragen beantwoorden.

U krijgt alle info uit de eerste hand!!

HBZ wordt gevraagd om advies uit te brengen en dat kunnen wij het best doen als u ons zoveel mogelijk van input voorziet. Dit kan op de volgende manieren:

Maak gebruik van deze mogelijkheden en help ons de juiste beslissingen te nemen!

Tot ziens op onze jaarvergadering: 18-11-2014 om 20.00 uur in De Linde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s