Lokale Monitor Wonen uitgebreid

Ontdek de cijfers over particulier huren in uw gemeente

Hoe groot is het aanbod aan particuliere huurwoningen in uw gemeente? Wat zijn huurders gemiddeld aan woonlasten kwijt? Met de Lokale Monitor Wonen kunt u zelf het antwoord vinden op dit soort vragen. De monitor bevatte al veel cijfers over corporatiewoningen. Daar zijn nu cijfers over particulier verhuurde woningen aan toegevoegd.

Met de monitor kunt u uw gemeente vergelijken met een andere gemeente, een specifieke regio of met heel Nederland. Selecteer over welke gemeente(n) u gegevens wilt zien, en vraag het rapport ‘Kerncijfers particuliere huur’ op. In dit rapport ziet u hoeveel woningen in uw gemeente particulier verhuurd worden, wat voor soort huishoudens er wonen en hoe het met woonlasten en betaalbaarheid staat. U kunt bijvoorbeeld zien hoeveel huurders ‘duur scheefwonen’ (een te hoge huur hebben voor hun inkomen) en hoeveel huurders meer dan 40% van hun inkomen kwijt zijn aan wonen.

De Lokale Monitor Wonen is een initiatief van de VNG, G4, G32, Woonbond, Aedes en KING. De monitor wil voor huurdersorganisaties, gemeenten en verhuurders een hulpmiddel zijn om tot beter lokaal woonbeleid en goede prestatieafspraken te komen.

Klik HIER voor de monitor van Zederik. Beweeg de muis over de grafieken voor meer aanvullende informatie.

Ter vergelijking kunt u ook de monitor van de Vijfheerenlanden collega’s in Leerdam en Vianen zien.

(Bron: Woonbond)

Gepubliceerd door

Leo Smit

Ik ben geboren in Jutphaas en woon nu samen met mijn vrouw Hetty in Ameide. Mijn achtergrond is elektrotechnisch. Sinds 1997 ben ik zelfstandig ondernemer. Ik ben maatschappelijk betrokken en ik ben actief voor Huurders Belang Zederik, het gehandicaptenplatform Vijfheerenlanden, de Seniorenvereniging De Lekstreek en de stichting Care Foundation The Gambia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s