Vijfheerenhuurders

VHH_Logo_004png

Het zal u bekend zijn dat er een gemeentelijke fusie aan zit te komen van de huidige gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik. Deze gaan de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden vormen. En deze nieuwe gemeente zal zo goed als zeker onder de provincie Utrecht gaan vallen. Vianen was al ‘Utrecht’, Leerdam en Zederik zijn nu ‘Zuid‑Holland’.

Dan kan ook de indeling en vorming van de woningmarktregio’s een belangrijke rol gaan spelen. Op dit moment zit Zederik in de woningmarktregio “Woongaard”. Via de website van de Woongaard kunt u zich inschrijven als woningzoekende. Dit geldt ook voor de inwoners van Leerdam. De inwoners van Vianen zitten in de regio U16 en schrijven zich in via de website van WoningNet. Een gemeente mag niet in twee woningmarktregio’s vallen en daarom zal de minister een keuze moeten maken hoe dit nu verder gaat.

Die keuze voor een woningmarktregio is voor de huurder best belangrijk. In Zederik is de wachttijd voor een actief woningzoekende ongeveer 7 maanden. Bij de fusiegemeenten Leerdam en Vianen bedraagt de wachttijd 2 tot 7 jaar!!

Als de fusie van de gemeenten achter de rug is zullen alle huurdersorganisaties binnen de gemeente Vijfheerenlanden voor de gemeente een gesprekspartner zijn. Samen sta je sterker! Om deze en nog vele andere zaken te bespreken hebben de huurdersorganisaties uit Leerdam, Vianen en Zederik de werkgroep ’Vijfheerenhuurders‘ gevormd.

We hebben maandagavond 15-05-2017 in Lexmond onze eerste gezamenlijke bijeenkomst gehad. Bij deze bijeenkomst waren 11 personen aanwezig en het bleek zeer succesvol! We hebben onderling kennis gemaakt en veel zaken besproken. Zoals de samenwerking van de huurdersorganisaties met hun corporaties, de woningmarktregio’s, prestatiecontracten met de gemeenten, etc.

2017-05-15_002__Groepsfoto_Vijfheerenhuurders-overleg

De personen op de foto zijn:

  • Huurdersberaad LEKSTEDEwonen: Diane Breedveld, Bas den Breejen, Dennis Roobol.
  • Huurdersberaad Lingesteden: Elly van Ballegoyen, Jannie van Dijk, Erik Jakobs, Wil Kemkes, Gert de Rooij.
  • Huurders- en bewoners Belang Zederik: Thea Bolwijn, Leo Smit, Ina Roos.

We hebben besloten verder onderling samen te werken waar dit wenselijk is en komen 19-09-2017 weer bij elkaar.

Meer info: https://vijfheerenhuurders.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s