HELP !!

helpEen huurdersorganisatie als HBZ is voor huurders belangrijker dan sommigen denken. Wij hebben zelfs een wettelijke status en zijn gesprekspartner voor de woningcorporatie Omnivera GWZ en de Gemeente Zederik.
We overleggen over huurverhoging en dat heeft best wel effecten. We hebben kunnen bereiken dat de verhoging van de huren voor een aantal doelgroepen is beperkt of zelfs nul is.
Ook zijn we voor corporatie en gemeente gesprekspartner voor de prestatieafspraken van Omnivera GWZ.
Op dit moment zijn we in een werkgroepje de veiligheid in/rond woningen aan het bezien en zijn we bijvoorbeeld bezig een woning-APK verder op te zetten.
Kijk eens op https://huurdersbelang.info/nieuws/ om te bezien waar we zoal mee bezig zijn.

Na vele jaren hebben enkele bestuursleden besloten het bestuur van HBZ te gaan verlaten. Dit kan een verhuizing zijn naar een andere gemeente of dat de huurder een woning heeft gekocht en daardoor geen huurder meer is. Of drukke werkzaamheden, etc.
Wij zijn daarom dringend op zoek naar mensen die ons willen versterken.
Je hoeft nergens echt deskundig voor te zijn. Een goede interesse is genoeg dan komt die deskundigheid vanzelf wel. Zo zijn we allemaal begonnen.
Het is vrijwilligerswerk maar de onkosten worden vergoed: reiskosten, presentiegeld, eventueel cursussen, etc. En het staat erg goed op je CV….

We vergaderen meestal in Meerkerk en ook in Hardinxveld-Giessendam. Heeft u geen vervoer: wij kijken dan of u met een bestuurslid kan meerijden. We carpoolen overigens regelmatig.

Neem eens contact met ons op. Bezoek eens vrijblijvend een vergadering.
Mail naar HBZederik@gmail.com, bel 06-55164476 of vul een formulier in op onze website. Je verrijkt je blik en helpt er ook uw buurt en omgeving mee.

WELKOM!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s